OZ Spoluprácou pre lepšiu budúcnosť - Veľký Meder
Web: http://ozbuducnost.sk/

Spoluprácou pre lepšiu budúcnosť – Veľký Meder (Teamwork for a better future – Veľký Meder) este o mică Asociație Civică (AC) al cărei obiectiv principal este promovarea și dezvoltarea activităților pentru participarea activă a cetățenilor la nivel local, regional, național și internațional în diverse domenii ale vieții sociale, în special în domeniile:
a) educație, învățare pe tot parcursul vieții și activități extracurriculare prin promovarea:
- educație și crearea de oportunități pentru grupurile defavorizate și marginale
- tehnologii moderne de comunicare (Internet, Skype, Facebook)

b) dezvoltarea responsabilității sociale sub forma:
- promovarea comunicării și dialogului între oameni și diferite sectoare

c) crearea conștientizării juridice prin:
- promovarea conștientizării publice cu privire la drepturile și responsabilitățile
- furnizarea de servicii administrative și de consiliere pentru grupurile defavorizate și marginale;

d) re)integrarea pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cu accent pe grupurile defavorizate prin implementarea:
- activități de informare și consiliere profesională
- schimbul instituțional internațional de informații despre piața muncii și practice bune

Fondatorii au ani de experiență în consultanță profesională și parteneriate internaționale.

Grupul țintă principal al AC sunt cei dezavantajați, în special șomerii de lungă durată; persoane în vârstă (peste 50 de ani); persoane cu dizabilități; și tinerii. În plus, AC cooperează cu instituții de formare, organizații de orientare și consiliere în carieră, servicii de pe piața muncii, organizații neguvernamentale și experți în domeniul educației și orientării în carieră din Slovacia și din UE. AC desfășoară activitate profesională în trei domenii diferite: în domeniul serviciilor clienților, în domeniul managementului de proiect și în domeniul activității de formare a adulților.
Human Profess Közhasznú Nonprofit Kft.
Web: https://www.humanprofess.hu/

Human Profess Nonprofit Ltd. a fost înființată de trei persoane private în 2010. Angajații săi au 15-20 de ani de experiență de lucru în domeniul muncii, formării adulților și social, în implementarea licitațiilor maghiare și internaționale și are o gamă largă de experți.

Compania este, de asemenea, o instituție de formare a adulților acreditată din 2013, Nr. de registru: AL-3002.

Grupurile țintă ale companiei sunt persoane defavorizate, cum ar fi persoanele cu dizabilități, șomeri, femei, tineri care intră în carieră și persoanele în vârstă. Pe lângă acestea, oferim serviciile noastre pentru profesioniști, organizații civile, instituții cu scop profit și non-profit și autorități locale.

Domeniul nostru de activitate este județul Vas, frontiera de vest a Ungariei, dar păstrăm legătura cu numeroase organizații de stat, civile și non-profit și universități din mai multe țări ale Uniunii Europene.

Societatea desfășoară activitate profesională în patru domenii diferite:

1.Servicii pe piața muncii: facilitarea integrării sociale și angajării persoanelor dezavantajate, oferirea de servicii și formare legate de reabilitarea profesională a persoanelor defavorizate, consiliere în carieră, cooperare strânsă cu organizațiile muncii, companii de consultanță și furnizori de servicii.
2. Activitate de formare a adulților: organizarea de traininguri, elaborarea materialelor didactice, informarea instituțiilor cu privire la ultimele training-uri, efectuarea de administrații legate de implementarea instruirii, documentarea și dezvoltarea sistemului de management al calității instruirii.
3. Transfer de cunoștințe și inovare: explorarea oportunităților din cooperarea maghiară și internațională, stabilirea de relații, adaptarea activităților inovatoare, generarea de proiecte maghiare, lucrul și încercarea de activități inovatoare.
4. Redactarea și gestionarea licitațiilor pentru clienți externi: pentru autoritățile locale în domeniile dezvoltării sănătății/promovarea sănătății și dezvoltarea serviciilor sociale, eliminarea obstacolelor de informare comunicaționale pentru instituțiile sociale, de sănătate și de învățământ, servicii de pe piața muncii și dezvoltări inovaționale pentru întreprinderilor mici.

Viziunea întreprinderii noastre: suntem o organizație care luptă pentru egalitatea de șanse și reabilitarea pe piața muncii a grupurilor defavorizate. Dorim să ne păstrăm stabilitatea fiind o organizație cu mai multe fațete, care își oferă serviciile pentru mai multe sectoare și, în același timp, este flexibilă și luptă spre inovare.
Fundația Creștină Diakonia Filiala Sfântu Gheorghe
Web: https://www.facebook.com/iriszhaz

Acreditare Creșă și Centru de Integrare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane Adulte cu Dizabilități. Fundația Creștină Diakonia a fost înființată în anul 2002 de către Biserica Reformată din Transilvania cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie. În următorii ani, Fundația Diakonia a deschis filiale locale cu persoană juridică proprie în diferite regiuni ale României, precum Sf. Gheorghe, Cluj Napoca, Targu Mures, Reghin si Brasov.

Primul mare proiect social inițiat de Diakonia a fost serviciul de îngrijire la domiciliu. În prezent, Fundația Diakonia Sf. Gheorghe derulează servicii de îngrijire la domiciliu în peste 30 de sate și 3 orașe din județul Covasna. Din 2006 desfășoară activități pentru persoanele cu dizabilități, iar în 2009 a fost construită Casa Irisz, Centru de zi pentru persoane cu dizabilități, cu diferite tipuri de activități de dezvoltare a terapiei, cum ar fi: meloterapie, ludoterapie, meșteșuguri, înot, grup de teatru, dans (dans popular și dans modern), terapie prin artă etc.

Din 2011 avem un Centru de zi pentru copiii nevoiași din Sf. Gheorghe și din 2014 un Centru de zi pentru copiii de etnie romă și defavorizați social din Valea Crișului. În momentul de față se derulează un proiect care sprijină mai mult de 354 de elevi din 11 sate cu o masă caldă și un program after-school.

Fundația are mai multe ateliere sociale pentru adulți cu dizabilități, cum ar fi: atelier de sortare second hand, magazinul Irisz în două orașe Sfântu Gheorghe și Covasna, tâmplărie, grup de pictori, grup de grădinărit, fermă socială și grădinărit, o tabără lângă Sfântu Gheorghe, atelier de hârtie igienică, casă de adăpost (în prezent 1 apartament pentru 4 persoane cu dizabilități). În acest atelier am creat 16 locuri de muncă și avem locuri de muncă asistate extern pentru 10 persoane cu dizabilități și 2 lideri de grup în două fabrici/companii diferite.
Asociația pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități intelectuale din Dunajská Streda

Organizația a fost înființată în 1998, are 178 de membri. Este membră și cooperează activ cu Asociația pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități intelectuale cu operațiuni la nivel național, precum și cu alte organizații regionale. Scopul asociației este:
- să ajute persoanele cu dizabilități mintale și familiile acestora,
- să integreze membrii asociației în societate,
- să le permită acestora să participe la diverse activități și
- să îi educe sub formă de diverse activități interactive și cursuri de formare.

Principalele activități ale organizației sunt:
- servicii de consiliere, organizarea de tabere cultural-educative, sejururi de reabilitare-recreere,
- promovarea de activități utile de petrecere a timpului liber sub forma unor grupuri de hobby: literar, dans, sportiv, culinar,
- sprijin pentru învățarea pe tot parcursul vieții prin asigurarea activităților educaționale,
- organizarea de vizite la monumente istorice, castele, castele, galerii și muzee,
- învățarea membrilor să realizeze activități artizanale precum împletirea coșurilor, prepararea săpunului și fabricarea lumânărilor.

Organizația oferă în mod constant persoanelor cu dizabilități (inclusiv adulților cu dizabilități mintale) educație sub formă de învățare prin experiență. Experiențele teoretice și cele practice sunt combinate în cadrul formei non-formale de educație. Formarea este asigurată de experți, lectori pentru educația adulților cu dizabilități mintale, care se desfășoară întotdeauna cu o tematică țintită în funcție de interesele membrilor organizației.